Munkáink

Bemutatkozás

Alkalmazottból sikeres vállalkozó

Több mint tíz évvel ezelőtti esemény vezetett oda, hogy mára kereskedőként, szolgáltatóként és gyártóként is ismert és keresett a Fókusz Fix Bt.

A kisvállalkozás alapítóinak, Kovács Lászlónak, és Sipos Lászlónak az egykori Domus bútoráruház megszűnésével a munkahelyük szűnt meg, de ezt nem hagyták annyiban. Önállósodva folytatták, és mára jelentősen ki is bővítették az egykor alkalmazottként végzett tevékenységet.

Előtte húsz évig dolgoztam a bútoráruházban, a kollégám szintén. Az alapszakmánk mindkettőnknek képesített faanyag feldolgozó, nekem kereskedelmi végzettségem is van. A munkát vittük tovább, először egyedül, később kollégám is csatlakozott. Irodabútorral indultunk, forgószékek forgalmazásával. szerelésével, a szükséges alkatrészek kereskedelmével is. Megvolt a beszállítókkal és a vevőkkel is a kapcsolatrendszerünk. A 2007-es indulásunk után néhány évvel megkezdtük a bútorgyártást is. Ebben a tevékenységi körünkben nyitottunk a lakosság felé is, az irodai bútorok mellett konyhabútorokkal, gyerekszobába való bútort is készítünk, amire igény van-mondja Kovács László a vállalkozás ügyvezetője, akivel a cég bemutatótermében beszélgettünk.

A bútorokon kívül a függöny típusoktól a karnisokig és más lakásfelszerelési termékekre is kiterjedt a kínálat, majd 2010-től kiterjesztették a tevékenységüket a melegburkolással, azaz parkettázással, szőnyegpadlózással. Mint érdeklődésünkre az ügyvezető elmondta, a pénzügyi-gazdasági válságot követően 2010-2012 közötti időszak volt a legnehezebb számukra,  amikor leálltak a céges beszerzések. De azóta javult a helyzet, főleg amióta fellendülésben vannak az építkezések.

-Mostanában elég sok megrendelést kapunk melegburkolásra, konyhabútorokra. Hozzá kell tenni, hogy a bútorboltokban, bútoráruházakban lapra szerelve megvásárolt, az interneten megrendelt termékek összeszerelésére is vállalkozunk, mert ezt nem mindenki tudja otthon megcsinálni. Beszállítói vagyunk több cégnek, az egerszegi önkormányzatnak és más jelentős intézményeknek is. További tevékenységbővítésnek számít, hogy generálkivitelezői megbízásokat is ellátunk már. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatban vagyunk több lakberendezővel. Szükség esetén megterveztetjük a lakásbelsőt, akár több variációban , és a régi belső bontástól az új elkészüléséig végig visszük a munkát. A megrendelések, a munkák hiányára szerencsére nem panaszkodhatunk, annyi van belőle, hogy néha nehezen fér bele a napba- mondta végül Kovács László.

2022. szeptember 27. -től változatlan tevékenységi körrel, de már mint Korlátolt Felelősségű Társaság folytatjuk munkánkat.

Free Joomla! templates by AgeThemes